Банкеръ Daily

Пари и пазари

Огнян Донев става изпълнителен директор на „Софарма Трейдинг“

Съветът на директорите на „Софарма Трейдинг“ АД избра Огнян Донев за изпълнителен директор на дистрибутора на лекарства и медицинско оборудване от гряпата „Софарма“, съобщиха от дружеството. Предстои вписване на това решение в Търговския регистър.
Съветът на директорите е определил и упълномощил Борис Борисов за прокурист на „Софарма Трейдинг“. Прокурата е вписана в Търговския регистър.

"Стратегията на група „Софарма“ в последните години е насочена към засилване на интеграцията между различните бизнеси на групата, така че да могат да се реализират още по-мащабни възможности и синергии", отбелязват от дружеството. В сектора на „Грижа за здравето“ стратегията на групата е да налага бизнес модел, основан на вертикалната интеграция между производител, търговец на едро и търговец на дребно с фокус върху изграждането на силна връзка с крайните клиенти. "Тези две важни стратегически направления водят компаниите в групата към нов етап на развитие, който изисква и промяна в начина на управление", става ясно от съобщението.

Във връзка с това са и промените в управляващите и представляващи „Софарма Трейдинг“. За изпълнителен директор на „Софарма Трейдинг“ е избран Огнян Донев, който е и председател на борда на директорите на дистрибутора.

Предстои вписване на решението на съвета на директорите в Търговския регистър. Той ще замести досегашния изпълнителен директор Димитров Димитров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във