Банкеръ Daily

Пари и пазари

Общественият борд на TELUS финансира НПО-та със 150 000 лв.

На официална церемония Общественият борд на TELUS International Europe обяви финансирането на 25 проекта на неправителствени организации, адресиращи проблеми в сферата на образование, околна среда и здравеопазване. Връчените чекове за 2018 г. са на обща стойност от 150 000 лева.

Сред отличените тази година проекти, тези в областта на здравеопазването и образованието са най-много.  Финансираните организации са избрани сред общо 277 проектни предложения, които са кандидатствали за подкрепа през годината.

„Всички отличени проекти по изключителен начин допринасят за подобряването на средата около нас - пример е проектът „Национална школа по химия” на Сдружение на олимпийските отбори по природни науки, които се завърнаха с комплект от златен, сребърен и бронзов медал от международно състезание. Благодарение на осигурената подкрепа от Обществения борд, към средата на 2018 г. програмата АВLЕ Mentor свърза над 1000 ученици с ментори от различни професионални сфери”, споделя Ксавие Марсенак - Заместник председател на Обществения борд на TELUS International в България.

По време на церемонията бяха връчени грантове към социално значими проекти на фондации, сред които „Очи на четири лапи“, „Синергиа“, „Образование без раници“, „Детски книги“, „Национален алианс за работа с доброволци“ и др. В реализиране на проектите са достигнати деца и младежи в над 15 града в страната, сред които Варна, Плевен, Самоков, Трън, Вършец и Благоевград. Гост на събитието беше и заместник - кметът на Столична община - Дончо Барбалов, който връчи чека на една от подкрепените организации.

В България Бордът е основан през 2015 г. и негов председател е Левон Хампарцумян, а сред членовете му са Красимира Величкова, директор на Български дарителски форум, Силва Зурлева, член на УС на Нова телевизия, Магдалена Малеева, основател на gorichka.bg, Елвин Гури, изпълнителен директор на River Stixx Capital, Нели Радева, основател и председател на фондация I can too и представители на топ мениджмънта на TELUS International Europe.
 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във