Банкеръ Weekly

Пари и пазари

Обществени поръчки

Армията дава 1.6 млн. лв. за шуби

Министерството на отбраната е обявило обществена поръчка за доставката на 5215 броя кожени полушуби за мъже и жени. Прогнозната цена на всичките облекла е малко над 1.6 млн. лева. Якетата обаче няма да бъдат доставени накуп, а за период от три години - за 2014 са заложени 1615 броя, за 2015-а - 1800 броя, и през 2016-а още толкова. Документи за участие в конкурса ще се приемат до 17 октомври.


 


БДЖ подхваща ремонти

Тринадесет сгради, собственост на държавната компания "БДЖ-Пътнически превози", ще бъдат ремонтирани в следващите шест месеца. Става въпрос за превозните служби в Бургас, Септември, Перник и Варна, за локомотивните депа в Мездра, Горна Оряховица и София, за административна сграда в Пловдив, за гарата в Момчилград. Кандидатите ще могат да кандидатстват за всеки един от обектите поотделно до 8 октомври.


 


Прокуратурата се урежда с горива

Точно 1726 800лв. е приготвила Главната прокуратура за бензин и дизел за служебните си коли, както и за доставка на газьол за отопление. Прогнозното количество гориво за транспорт е 480 000 л - безоловен бензин А 95H (261 хил. л.) и дизел (219 хил. л.). Само за тях са отделени 1260 000лева. Газьолът пък ще бъде 274 100 литра. Тези обеми би трябвало да стигнат на държавното обвинение за период от две години. Мераклиите да осигурят горивата могат да представят своите оферти до 6 октомври.


 


МРР плаща половин милион на външни експерти

За пореден път ключови за страната ни анализи и проучвания ще бъдат възложени на външни експерти. Чиновниците в Министерството на регионалното развитие например са решили да прехвърлят част от задачите си към частни фирми - извършването на оценка на нуждите от ресурсно осигуряване и изграждане на капацитет на асоциации по ВиК и регионалните оператори. Удоволствието ще струва на ведомството 528 хил. лева. Консултантите могат да кандидатстват за тази поръчка до 25 септември, но трябва да имат предвид, че трябва да изпълнят ангажиментите си до 20 май 2015 година.


 


Данъчните пак на обучение

Нов курс на обучение ще преминат 64 служители на Националната агенция за приходите. Половината от тях ще се учат да работят с клиенти по телефона, а другата половина - ще усвояват умения да водят преговори с длъжници. Курсовете ще струват съответно 36 хил. и 28 хил. лева. Срокът за получаване на оферти или на заявления за участие в търга за организиране на обученията е 19 септември.

Facebook logo
Бъдете с нас и във