Банкеръ Weekly

Пари и пазари

Обществени поръчки

Столичната община обновява компютрите си

Над 300 хил. лв. са приготвили софийските общинари, за да си купят ново компютърно оборудване. Става дума за 100 настолни компютърни конфигурации, за 10 лаптопа и за още толкова монитора, 15 мултифункционални устройства, 20 принтера, както и 60 скенера. Техниката трябва да бъде доставена за 45 дни. Кандидатите могат да внесат своите предложения в кметството до 11 септември.


 


КФН си избира туроператор

Чрез специална обществена поръчка Комисията за финансов надзор е решила да си избере фирма, която да осигурява хотелско настаняване на членовете й при служебните им пътувания в чужбина. Договорът с победителя в надпреварата ще бъде за 12 месеца, а предвиденият бюджет е 138 хил. лева. Срокът за подаване на документи за участие в търга е 19 септември.


 


МОН дава 2.1 млн. лв. за анализи

За анализ и оценка на влиянието на целодневната организация на учебния процес върху качеството на услугите в средищните училища ще бъдат дадени малко над 2.1 млн. лева. Министерството на образованието и науката ще плати толкова на частна фирма, за да създаде система за проследяване на образователните резултати, да събере данни за годишните оценки на всички ученици от 6-и,7-и и 8-и класове през учебната 2014/15 г., да проведе тестове по математика и български език и литература на не по-малко от 10 000 ученици от 3-и до 8-и клас и други. Крайният срок за представяне на окончателните данни от проучването е 30 юни догодина. Кандидатите да се заемат с тези задачи трябва да представят своите документи до 15 септември.


 


Гвардейците ще имат нов плац

Национална гвардейска част е обявила поръчка за изграждането на нов строеви плац за нея. За целта са предвидени 330 хил. лева. Заявления за участие в процедурата ще се приемат до 9 септември, като условието е съоръжението да бъде завършено най-късно до 15 декември.


 


Конкурс за охранители в "Напоителни системи"

Тригодишен договор за охрана иска да сключи държавната компания "Напоителни системи". Според тръжната документация това ще й струва почти един милион лева. Парите би трябвало да обезпечат сигнално-охранителната техника за централното управление в София и клоновете Струма-Места (Дупница), Мизия (Враца), Видин, Марица (Пловдив), Тополница (Пазарджик), Черно море (Варна), Шумен, Долен Дунав (Русе), Среден Дунав (Плевен), Средна Тунджа (Сливен), Горна Тунджа (Стара Загора) и Хасково. Документи за участие може да се подават до 19 септември.

Facebook logo
Бъдете с нас и във