Банкеръ Daily

Пари и пазари

Ново мобилно приложение улеснява бизнес комуникацията

"WhatsApp Business", отделна версия на "'WhatsApp", която улеснява комуникацията на бизнеса с клиентите, стартира на "iOS", информира "'The Verge".

"WhatsApp" не обяви официално пускането на своето бизнес приложение на iOS, но "WABetaInfo" съобщи, че приложението е достъпно в Мексико. Потребители от Бразилия, Аржентина и Франция също потвърдиха наличието на "WhatsApp Business"' за "iOS" в техните страни. 

Facebook, собственикът на "WhatsApp", обяви бизнес приложението си през септември 2017 г. и го стартира през януари 2018 година. Приложението беше пуснато само на "Android", но не и на "'iOS". "WhatsApp Business" направи бета версия за "iOS" и изглежда, че тестването е преминало успешно, тъй като официалната версия вече е достъпна в "App Store''.

Приложението е важно за "WhatsApp", тъй като това е един от малкото начини, чрез които услугата, собственост на "Facebook", реализира директни печалби. Бизнесът може да отговори на клиентите безплатно, ако го направи в рамките на 24 часа, а след този първоначален период "Facebook" въвежда таксуване.

За разлика от "WhatsApp Messenger", "WhatsApp Business" е самостоятелно приложение, насочено към бизнеса сферата. То има функции като гост съобщение, поздравително съобщение и бързи отговори и позволява на фирмите да добавят информация като работно време, адрес и връзки към профил в социалните медии или уебсайт.

Facebook logo
Бъдете с нас и във