Банкеръ Weekly

Пари и пазари

НОВИ ПОСРЕДНИЦИ СТЪПВАТ У НАС

Продължават да се увеличават чуждестранните компании, които започват дейност на българския пазар за недвижими имоти. В средата на ноември още един играч заяви амбициите си да стъпи стабилно у нас - малтийската компания Далия, една от водещите агенции за недвижимости в островната държава. При това нейното присъствие далеч няма да е символично и само в столицата, и то на най-атрактивните сегменти на пазара - офиси, индустриални площи, луксозни жилища, туристически обекти. През 2006-а се предвижда отварянето на офиси във Варна, Бургас, Банско, Пампорово и Боровец. Дейността на компанията официално ще започне през януари, но в София вече работят първите й два офиса.
Според господин Франко Валета, шеф на Далия, причина за идването им е повишеният интерес на малтийски инвеститори към недвижими имоти в България. По думите на г-н Валета само през септември над 40 души са се интересували от възможността да си купят имот в нашата страна чрез неговата компания.
Освен посредничеството при сделки Далия ще предлага и услуги като управление на закупен имот и представителство на чуждестранни фирми при съвместни инвестиции с български партньори.

Facebook logo
Бъдете с нас и във