Банкеръ Daily

Пари и пазари

Нов инвеститор възнамерява да разкрие 200 работни места Ловеч

Нов инвеститор има намерение да разкрие 200 работни места в Ловеч. Това е станало ясно по време на среща между кмета на общината Корнелия Маринова и Мартин Ганев, съдружник във фирмата "Анса Борима".

Заедно със своя екип инвеститорът е разкрил своите намерения да вземе под наем помещения и до края на годината да започне производство. Интересът му е към цехове в Северната индустриална зона, където преди години португалска фирма произвеждаше облекла.

"Анса Борима" ООД е консорциум между българската компания "Борима" АД и италианската фирма "Анса Компосити" ООД. Фирмата има дългогодишна история в производството на телекомуникационно оборудване, компоненти и части за електротехническата и други индустрии, продукцията се изнася в редица страни. В момента имат бази в село Борима и град Искър, Плевенско, добавят от администрацията.

По думите на Мартин Ганев "Анса Борима" работи с най-големите фирми в бранша и е предпочитан доставчик от "Шнайдер Електрик" и ABB, които са гигантски компании.

В Ловеч се предвижда основно да се прави монтаж, като ще има различни линии. Предстои обучения на хората, които ще бъдат назначени на работа.
През 2016 г. "Анса Борима" е била обявена за четвъртото най-бързо развиващо се предприятие в България в сектор "Електротехника". 

Facebook logo
Бъдете с нас и във