Банкеръ Daily

Пари и пазари

Нюйоркската фондова борса ще работи само онлайн

Нюйоркската фондова борса (NYSE) заяви, че временно ще затвори врати и ще премине изцяло към електронна търговия, след като двама служители дадоха положителна проба за коронавирус, съобщава CNBC.

На практика онлайн работата ще започне на 23 март. Всички физически обекти на борсата ще бъдат затворени, в това число NYSE American Options в Ню Йорк и NYSE Arca Options в Сан Франциско.

"Мярка се налага отчасти заради положителните проби за коронавирус на двама души, работещи на борсата", заяви Стейси Кънингам, президент на NYSE. "Всички пазари на NYSE ще продължат да оперират с нормални часове за търговия", посочи той.

Фондовата борса е затваряла врати няколко пъти през годините, например по време на Втората световна война и след 11 септември, но това е първият път, когато физическият търговски етаж затваря, независимо, че електронната търговия продължава.

Новината идва на поредната шокираща седмица за "Уолстрийт" и в безпрецедентен момент на волатилност заради кризата с коронавируса. Само през тази седмица търговията беше спирана два пъти за по 15 минути заради огромните разпродажби. .

Вчера Dow Jones Industrial Average затвори под 20 000 пункта - за първи път от февруари 2017 г., а индексът S&P 500 отчете близо 30% спад под рекорда, поставен през миналия месец.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във