Банкеръ Daily

Пари и пазари

Nexo прави революция с нова глобална трейдинг платформа

Nexo Pro, първата глобална платформа за трейдинг, която предлага на клиентите на дребно достъп до агрегирана ликвидност от институционален клас, без минимални изисквания за финансиране и при почти нулеви разходи, вече е на пазара. Тя е разработка на Nexo, водещата регулирана институция за дигитални активи. Nexo Pro предоставя на своите клиенти усъвършенствани функционалности за спот, маржин и фючърсна търговия.

Платформата изцяло променя реалността за индивидуалния трейдър, като въвежда сложни инструменти като поръчки с осреднена във времето цена, използвани до момента само от големи институции. За първи път в индустрията, Nexo Pro комбинира своя собствен регистър за поръчки с тези на водещи световни тредйнинг платформи и маркет мейкъри, за да даде на потребителите достъп до широкия пазар както в един потребителски интерфейс, така и чрез API.

С пускането на тази усъвършенствана платформа за трейдинг, Nexo, която сега има над пет милиона потребители, затвърждава позицията си на единственото 360-градусово крипто супер приложение с портфейл, кредитиране, попечителство и професионални възможности за трейдинг, сред други вертикали в развитието си.

„Nexo затвърждава позицията си като световен лидер, който демократизира финансите с още една иновация създадена в България – Nexo Pro, порталът към професионалния трейдинг за клиентите на дребно. Ние сме първата платформа, която предлага агрегиране на ликвидност от институционален клас с толкова много възможности“, отбелязва Коста Кънчев, съосновател и председател на управителния съвет в на Nexo. „Очакваме Nexo Pro бързо да стане първият избор за тези, които се стремят да се развиват и да го направят по най-сигурния начин“, казва още експертът.

През тази година Nexo пусна Nexo Card, първата по рода си крипто кредитна карта в партньорство с Mastercard, своята платформа за трейдинг и попечителство от институционален клас Nexo Prime, а също така инвестира в над 50 Web3 компании на ранен етап чрез Nexo Ventures. Плановете са Nexo ще продължи да разширява продуктовата си гама към нови пазари и неизследвани, децентрализирани крипто територии.

Facebook logo
Бъдете с нас и във