Банкеръ Daily

Пари и пазари

Нетера е интернет спонсорът на WebIT 2019

Независимият български телеком Нетера е интернет спонсорът на започналия тази сутрин фестивал за иновации, технологии и предприемачество WebIT 2019. Събитието се провежда в София на територията на Националния дворец на културата на 14 и 15 май и посреща посетители от над 120 държави, 1 500 избрани стартъпи, 500 инвеститори, 300 изложители и стотици медии.

Нетера изгради най-голямата мрежа за потребителски Wi-Fi, за да обезпечи интернет достъп за всички участници и гости на фестивала. Очаква се те да надхвърлят 15 000 човека. Компанията има над 23-годишна традиция в предоставянето на изрядни високотехнологични услуги за големи и значими форуми. Нетера беше доставчик на DDoS-защита за българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г., благодарение на което работата му протече гладко, без нито веднъж да бъде нарушена или спирана хакерски атаки.

По време на двата дни  ще бъдат представени всички новости и съвременни услуги, които ще дадат възможност на клиентите да печелят време, средства и нови пазари. Ще  бъде представен и първият дейта център парк в региона, изграден от Нетера до най-голямата подстанция на Балканския полуостров – Столник. Мястото е само на 20 мин. от София и предоставя възможност на предприемачите да изградят собствени центрове за данни, като им осигурява идеално за целта място, електричество с огромна мощност, телекомуникационна свързаност, охрана и др.

Едни от най-добрите български експерти в областта на дигиталния маркетинг ще обсъдят тенденциите, свързани с иновациите, киберсигурността, образованието и финансовите технологии. На сцените на Webit ще се качат над 450 лектора, за да направят своите прогнози за бъдещото развитие на над 200 стартъпа. От Силициевата долина пристигнаха в София специално за фестивала 9 стартъпа, които ще търсят възможности за финансиране.

Сред списъка с лектори на мащабното събитие са изпълнителният директор на Airbus Defence and Space Дирк Хоке, вицепрезидентът на Amazon Пол Майснер, съоснователят на Crispin Porter + Bogusky, Чък Портър, президентът на D-Wave Systems Бо Евалд, старши партньорът в McKinsey & Co, Пол Уилмот, заместник-директорът на Световната търговска организация Янов Фредерик Ага, еврокомисарят по дигитална икономика и дигитално общество Мария Габриел и други.

 

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във