Банкеръ Daily

Пари и пазари

"Нестле" пусна на пазара първата си бутилка от 100% рециклирана пластмаса

"Нестле" пусна в търговската мрежа първата бутилка от 100% рециклирана пластмаса на марката на европейския пазар. Иновацията към момента е предназначена за бутилките минерална вода "Валверт" от 1,5 литра, но се очаква до края на годината да бъдат обхванати и бутилките от 500 мл.

Новите бутилки са изработени изцяло от рециклиран полиетилен терефталат в Белгия. Този ход на "Нестле" е част от поетия ангажимент на компанията да увеличи съдържанието на рециклирана пластмаса в своите бутилки вода с до 35% в световен мащаб и до 50% в Белгия в срок до 2025 г.

"В "Нестле" искаме да поемем отговорността си към нашите потребители и да помогнем за формирането на по-устойчиво бъдеще. Ние сме решени да разгледаме всички възможности за разрешаването на проблема, свързан с пластмасовите отпадъци и търсим множество решения, които биха могли да окажат влияние сега. Добри примери в това отношение са разработването на нови устойчиви материали, подобряването на схемите за събиране и рециклиране на отпадъци и стимулирането на нов ролеви модел на поведение. Ето защо ние сме горди да пуснем новата бутилка от 100% рециклирана пластамаса на "Валверт" като още един важен момент в постигането на кръгова икономика и в нашето пътуване към устойчивост в бъдещето", заяви главният изпълнителен директор на "Нестле" в Белгия Мишел Мерш.

"Валверт "използва вече употребявани бутилки за производството си и не създава нова пластмаса. Марката залага на висококачествена рециклирана пластмаса, която е необходима за бутилираната вода. Миналият месец Nestlе Waters North America започна да използва 100% рециклирана пластамаса за опаковането на своята марка бутилирана вода в Полша. Понастоящем компанията работи в тясно сътрудничество със земеделските производители и местните общности в предприятието за бутилиране на "Валверт" в Етал, Люксембург, за да защити естествения източник на минерална вода в района.

Facebook logo
Бъдете с нас и във