Банкеръ Daily

Пари и пазари

Nasdaq оттегли офертата си за фондовата борса в Осло

Американският оператор на фондовия пазар Nasdaq оттегля офертата си от близо 700 милиона евро за придобиване на фондовата борса в Осло, заявиха от борсовия оператор.

С оттеглянето на Nasdaq става все по-вероятно бъдещият купувач да е холандският борсов оператор Euronext. Големите борсови регулатори Nasdaq и Euronext се състезаваха за Oslo Bors през последните пет месеца. И двата борсови оператора представиха една и съща цена в брой за контролния пакет акции.

Президентът на Nasdaq Nordic Лаури Розендал заяви, че подкрепата, която тяхната оферта е получила от норвежката бизнес и финансова общност, е окуражила европейската им стратегия и е помогнала за укрепването на ангажимента им към клиентите и региона. Розендал разкри, че ключов приоритет за Nasdaq в Европа остават по-нататъшното развитие и интеграцията на европейските капиталови пазари.

Отказът на Nasdaq се случи след като по-рано през този месец европейският борсов оператор Euronext заяви, че е получил разрешение от норвежкото министерство на финансите да закупи до 100% от Oslo Bors.

Facebook logo
Бъдете с нас и във