Банкеръ Weekly

Пари и пазари

НАП пуска на търг огнестрелни и газови оръжия

Огнестрелни и газови оръжия ще бъдат изнесени на търг от столичната дирекция на НАП през април. Продават се 162 изделия, разделени в четиринадесет групи. В списъка са включени както колекционерски оръжия - пистолети "Маузер", карабини "Манлинхер" и др, така и употребявани пистолети, карабини, пушки и пълнители за тях. Някои от оръжията са с възстановими функции, а други могат да се използват само за резервни части.

Част от продаваните оръжия са изоставени от собствениците си след изтичане срока на техните разрешения. Други са отнети в полза на държавата от съдебните органи и също подлежат на публична продан.

Важно е да се знае, че за участие в търга се допускат само лица, които притежават актуални разрешения за извършване на някои от дейностите, посочени в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Кандидат-купувачите могат да наддават за една или повече групи. Предложенията за участие в търга се представят за всяка вещ или група вещи поотделно в срок от 2 до 4 април т.г. В същия срок трябва да бъде внесен и депозит от 20 на сто от първоначално обявената тръжна цена за съответната вещ или група.

През април столичната НАП ще обяви за публична продан и изделия от злато, сребро и скъпоценни камъни на обща стойност около 100 хиляди лева. По-голямата част от артикулите са бижута - комплекти от колиета и обеци, гривни, брошки и др. Сред изделията, които ще бъдат продавани има брошки и пръстени с вградени диаманти, изумруди, сапфири и др. скъпоценни камъни, златна табакера, златни зъболекарски дискове, златна кутия с блюдо, златни и сребърни монети. Ще бъдат изнесени на търг и сребърни комплекти прибори за хранене, датиращи от 1896 г. с гравиран монограм (фамилен герб), както и стари джобни часовници, повечето от които изработени от неблагороден метал. Част от изделията са уникат и авторска изработка, а други са с антикварна стойност.

На търг предстои да бъдат изнесени и машини за производство на цигари (цигарено-филтров агрегат, филтропоставяща машина, пълначна машина, целофанираща машина, целофанираща стек машина и др.) на обща стойност 84 хил. лева. Машините са иззети от цех за нелегално производство на тютюневи изделия.

Подробности за обявените от столичната НАП търгове: списък на вещите, продажната им цена, размерът на депозита, времето и мястото на огледите и продажбите могат да се видят на място в сградата на НАП София, ул. "Триадица" №2, както и на интернет страницата на НАП - www.nap.bg в рубриката "Продажби". Информация за предстоящите търгове ще е достъпна след обявяването им.

Facebook logo
Бъдете с нас и във