Банкеръ Daily

Пари и пазари

Най-голямото стартъп състезание раздаде 1 млн. долара награден фонд

Награждаване на финалистите в Founders Games, част от програмата на Webit Festival Europe 2019. Снимка: Webit Blog

Общ награден фонд с безпрецедентен в световен мащаб размер от един милион долара получиха шестимата финалисти в най-голямото стартъп състезание на планетата Founders Games, част от програмата на Webit Festival Europe 2019. В състезанието взеха участие 200 стартъпа, избрани сред 4000 кандидати. Шестимата финалисти на Founders Games получиха от Microsoft награди по 120 хил. долара, а на победителите освен чека от Майкрософт бе връчен и чек за още приблизително 280 хил. долара.

Общо 1500 стартъп компании получиха възможност да присъстват на Webit Festival и да се срещнат с водещи инвеститори. Пламен Русев, организатор на фестивала, подчерта, че този проект е не само "най-голямото в света състезание за стартиращи компании с 4000 участници през тази година, но и състезанието с топ награден фонд".  "И всичко това се случи в София - Дигиталната столица! За много от хората може да звучи като нещо напълно нереално, невъзможно и необяснимо - за екипа на Webit звучи като много работа, увенчана с успех! Това, което направихме в София, позиционира града като световен лидер", допълни Русев.

Финалисти станаха стартиращите компании TestCard, Diasyst, Bruce, Tiliter, Plant-E и WeFarm. Основната дейност на отличените е в в областта на здравеопазването, земеделското стопанство, човешките ресурси, автоматизацията на магазини и биоелектричеството. Следващата година Webit Festival Europe ще се проведе във Валенсия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във