Банкеръ Daily

Пари и пазари

"М+С Хидравлик" надмина прогнозите за дейността си през месец май

"М+С Хидравлик" АД изпълни прогнозите за дейността си през месец май. Това става видно от публикуваните резултати. Компанията за производство, ремонт и търговия с хидравлични изделия и системи обявява продажби през петия месец в размер на 7.70 млн. лева, а с натрупване от началото на годината те скачат до 45.30 млн. лева, съобщиха от дружеството. Фирмата е експортно-ориентирана и около 84% от продукцията й се изнася директно, а около 10% са клиентите й у нас, които също правят експорт.

Прогнозите на "М+С Хидравлик" АД бяха за приходи от продажби за 7.59 млн. лева и 45.19 млн. лева с натрупване за петте месеца.

Междинната неокончателна брутна печалба за месец май е в размер на 106 хил. лева и общо 5.72 млн. лева от началото на годината.

"М+С Хидравлик" АД обявява прогноза за приходите от продажби през юни от 7.60 млн. лева и 52.90 млн. лева с натрупване от началото на годината.

През 2019-а прогнозите на фирмата за икономически растеж, както и за 2020-а, са били понижени заради силното напрежение в търговията, несигурността за икономическата политика и отслабването на икономическото доверие. Сянка върху перспективите за развитие и внасящи тревожност в световната икономика бяха развиващата се търговска война между двете най-големи икономики в света - САЩ и Китай, допълнителните търговски ограничения, наложени към Русия и Далечния изток и възможността от Брексит без сделка. Не бива да се пропуска и влиянието на Ковид-19 от началото на тази година.

Общото събрание на акционерите на "М+С хидравлик" АД - Казанлък гласува сума в размер на 10 252 632 лв. да бъде заделена за изплащане на дивиденти за 2019 година. Бе прието предложението на мениджърите всеки притежател на такива книжа да получи по 0.26 лв. за една своя акция.

Оценявайки доброто развитие на фирмата, общото събрание на акционерите определи допълнително възнаграждение, годишна премия за всеки член от съвета на директорите, в размер до 1% от печалбата преди облагане за миналата година. Освен това общото събрание направи и промени в Политиката за възнагражденията на съвета на директорите на "М+С хидравлик". С тях се въвежда възможността за изплащане на възнаграждения под формата на акции.

В момента най-големите акционери са "Стара планина холд" АД, който контролира 30.62% от капитала, "Индустриален капитал холдинг" АД е с дял от 22.16%, "М+С 97" АД - с 24.09%, а останалите книжа са собственост на по-малки инвеститори. "М+С хидравлик" притежава 12 000 броя собствени акции.

Facebook logo
Бъдете с нас и във