Банкеръ Daily

Пари и пазари

Mozilla ще предлага платена Firefox Premium услуга

Mozilla подготвя нов пакет от услуги Firefox Premium, който ще включва облачно базирано пространство за съхранение на данни и софтуер за използване на VPN мрежи. Продуктите ще имат както безплатна версия с ниска скорост, така и платена версия без подобни ограничения за тези, които искат още повече екстри в своя браузър.

Компанията подготвя премиерата на тази абонамента услуга, която да се превърне в допълнителен източник на приходи освен браузъра Firefox, съобщи Tech News. Главният изпълнителен директор на Mozilla Крис Бърд официално потвърди за тези планове и уточни, че новото им предложение ще се казва Firefox Premium. 

Услугата ще започне да се предлага на пазара през октомври, но все още Mozilla не е обявила точната дата, пълния списък на услугите или цената на абонамента. Очакванията на експерти са Firefox Premium да не реализира само VPN услуга, а пълноценен защитен канал с криптиране от край до край. В момента Mozilla има приходи от Firefox чрез партньорства с търсачката Google и Pocket, а новата услуга ще бъде техен трети поток на приходи.

Идеята на компанията е да предостави оптимално решение за нуждите на всички потребители. Така например Mozilla ще разбират кога потребителите са свързани към Wi-Fi мрежа и искат да извършат онлайн банкиране. Посредством новата услуга ще им бъде препоръчано да преминат към VPN, за да бъде гарантирана сигурността на личните данни по време на транзакцията.

От началото на годината Firefox подобри контролите си за поверителност и оптимизира времето за зареждане. През миналата седмица от компанията пуснаха самостоятелния мениджър на пароли за Firefox Lockwise, за да улесни управлението на потребителските данни за вход в сайта.

Facebook logo
Бъдете с нас и във