Банкеръ Daily

Пари и пазари

"Монбат" придобива 66.66% дял в италианска инженерна компания

Българският производител на акумулаторни батерии "Монбат" ще придобие 66.66% дял в италианската инженерна компания Science Technology & Consulting, съобщи SeeNews, позовавайки се на решение на борда на директорите. Стойността на сделката не е известна.

Придобиването ще разшири портфолиото за преработка на употребявани батерии на Monbat Economic Group в Западна Европа и е част от стратегията на групата за вертикална интеграция и географска диверсификация, заявиха от "Монбат". Компанията отчита годишен ръст на печалбата от 56% в размер на 9.9 млн. лв. Въпреки това резултатите са сравнително по-слаби поради по-бавното развитие на бизнеса в Италия и Германия след като преди две години компанията придоби двете германски дружества Gaia Akkumulatorenwerke и EAS Germany и италианския рециклиращ завод в Бреша. 

Придобиването на дял в Science Technology & Consulting ще позволи на "Монбат" да въведе нови услуги, като възстановяване на количеството на електролита, отделяне и рециклиране на тежки и леки пластмаси, хидрометалургично преобразуване на оловна паста в оловен оксид,  производство на оксид с висока чистота и намаляване на оловния оксид при ниски температури, използвани при производството на нови батерии и много други технологии.

Facebook logo
Бъдете с нас и във