Банкеръ Daily

Пари и пазари

"Монбат" купува акумулаторна фирма от Тунис

Атанас Бобоков - председател на съвета на директорите на "Монбат" удари зае пръв път борсовата камбана през декември 2006 година.

Производителят на оловно-кисели акумулаторни батерии с разнообразно приложение "Монбат" АД е подписал Писмо за намерение с основните акционери на публичното дружество от акумулаторния бизнес в Тунис - ASSAD, за закупуване на мажоритарния дял от капитала на компанията. Това е станало на 16 август, съобщиха от позиционираната в Монтана фирма, управлявана от Атанас Бобоков. Окончателното решение за придобиване ще бъде взето след извършване на дю дилиджънс на фирмата от Тунис, който се очаква да приключи в края на ноември тази година.

Сделката не е финализирана и нейното сключване зависи от окончателното решение на страните, както и от одобрението от съответните институции на капиталовите пазари, в случай че такова е необходимо.

Групата компании "Монбат" е водещ европейски производител на акумулаторни батерии. За последните 10 години тя се утвърди и като производител на олово и оловни сплави чрез своята фирма "МОНБАТ Рисайклинг" ЕАД.

Групата "Монбат" се състои от: "Монбат" АД за производство на стартерни оловно-кисели батерии и AGM батерии с различно приложение, "Старт" АД - производител на оловно-кисели стартерни батерии за товарна, тежкотоварна автомобилна и пътно-строителна техника, "Монбат Рисайклинг" ЕАД - специализирано в производството на олово и оловни сплави. През 2010 година "Монбат" закупува 51% от "Окта Лайт" АД, която е с фокус в производството на светодиоди и светодиодно осветление.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във