Банкеръ Daily

Пари и пазари

Microsoft възобнови онлайн продажбите на лаптопите на Huawei

В понеделник от Microsoft обявиха, че са възобновили продажбите на лаптопите на Huawei на своя уебсайт след едноседмично спиране, информира CNBC. Действието отразява динамиката на развиващите се компании в САЩ, които са сключили сделки с Huawei, на фона на нарастващото търговско напрежение между САЩ и Китай.

Миналият месец правителствената агенция ограничи възможността американските компании да продават продукти на Huawei и малко след това ограничи и доставките на Microsoft. След това агенцията намали ограниченията с 90 дни, което доведе до промени в начина, по който Google ще работи с Huawei през този период.

„Оценяваме и ще продължим да отговаряме на многобройните бизнес, технически и регулаторни усложнения, произтичащи от неотдавнашното добавяне на Huawei към "черния списък" на Министерството на търговията на САЩ. В резултат на това ние възобновяваме продажбата на съществуващите запаси от устройствата на Huawei в Microsoft Store“, заяви говорител на Microsoft. Освен това, от Microsoft казаха, че ще продължат да доставят и софтуерни актуализации за устройствата на Huawei, които хората вече притежават.

„Ние оставаме ангажирани с предоставянето на изключителни преживявания на клиентите. Първоначалната ни оценка на решението на американското министерство на търговията за Huawei посочи, че можем да продължим да предлагаме актуализации на софтуера на Microsoft на потребителите с устройствата на Huawei”, казаха от Microsoft.

Microsoft получава приходи от компании, които плащат за Windows лицензи. Приходите от такива клиенти са нараснали с 9% на годишна база през последното тримесечие, през което Windows общо представлява 16% от всички приходи. През последните седмици други компании в САЩ намалиха прогнозите си за приходите, защото очакват да продадат по-малко на Huawei.

Facebook logo
Бъдете с нас и във