Банкеръ Daily

Пари и пазари

Microsoft ще инвестира 100 млн. долара в Нигерия

Microsoft Corp ще инвестира 100 милиона долара за откриване на център за развитие на технологиите в Африка с обекти в Кения и Нигерия през следващите пет години, съобщиха от компанията.През последните години глобалните технологични гиганти, сред които Alphabet Inc и Facebook, увеличават инвестициите на континента, за да се възползват от нарастващите икономики с нарастване на достъпа до интернет на младото население.

Microsoft ще наеме повече от 100 местни инженери, които да работят в новото африканско съоръжение в двете страни, за да адаптират своите приложения за африканския пазар и да разработят нови за континента и извън него приложения.

"Това е възможност за сътрудничество с партньори, академични среди, правителства и разработчици, също така е и задвижване на влиянието и иновациите в сектори, важни за континента," заявиха от компанията. Инженерите в новия център за развитие на Африка ще създават приложения, използващи изкуствен интелект, смесена реалност и машинно обучение.

Компанията вече има шест други центрове за развитие по света. Новият център в Африка ще укрепи установените от Microsoft компании като Office, Azure и Windows.

Facebook logo
Бъдете с нас и във