Банкеръ Daily

Пари и пазари

Mercedes-Benz е готов да грабне титлата на най-продаваната марка премиум автомобили

Mercedes-Benz Maybach S-Class

Германската Daimler е продала 2,34 милиона леки автомобила Mercedes-Benz през 2019 г., девета поредна година на рекордни продажби, поставяйки компанията в лидерско положение за запазване титлата на най-продаваната марка премиум автомобили.

Базираната в Щутгарт Daimler съобщи, че запазва короната за най-продавана луксозна марка през миналата година, но конкурентната BMW все още не е дала разбивка по марки на глобалните си продажби, съобщава Ройтерс.

Като автомобилна група обаче, притежаваща марките Mini и Rolls-Royce, BMW е продала през миналата година общо 2,52 милиона автомобила и побеждава Daimler, която е продала 2,46 милиона автомобила Mercedes-Benz и Smart.

Mercedes-Benz отчита рекордни продажби в Германия, Китай и Съединените щати благодарение на силното търсене на своите SUV автомобили и лимузини от висок клас. Daimler заяви, че продажбите на Mercedes-Benz са се увеличили с 6.2% в Китай, където местните клиенти поръчват лимузина от най-висок клас Mercedes-Benz Maybach S-Class със скорост над 700 автомобила на месец.

От Volkswagen посочиха, че са продали 1,84 милиона автомобила през 2019 г., което е с 1,8% повече на годишна база, благодарение на 4,1-процентния скок в китайските продажби, включително в Хонконг.

Що се отнася до електромобилите, от германския конкурент Audi обявиха, че са продали 19 500 електрически модела e-tron в Европа, докато от Daimler са отказали да предоставят цифра за броя на електрическите модели Mercedes-Benz EQC, доставени на клиентите. Очаква се и Audi да обяви данни за глобалните си продажби през тази седмица.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във