Банкеръ Weekly

Пари и пазари

МАУНТИН ПАРАДАЙС ИНВЕСТ ПУСКА НОВИ АКЦИИ

До 2 октомври ще продължи търговията на правата от първоначалното увеличение на капитала на Маунтин Парадайс Инвест АДСИЦ от 500 хил. на 10 млн. лв., заяви на пресконференция във вторник (23 септември) изпълнителният директор на дружеството Лъчезар Динев. Операцията ще се реализира чрез емитиране на 9.5 млн. нови акции с номиналната стойност от 1 лв. и емисионна - 1.09 лева. Ако тя приключи успешно, компанията ще привлече 10.36 млн. лв., които ще използва за бъдещите си инвестиционни проекти. За целта дружеството със специална инвестиционна цел е издало 9.5 млн. права, като съотношението право/акция е 1 към 1. Крайната дата за записването на новите акции е 28 октомври.
Всички проекти на Маунтин Парадайс Инвест ще бъдат финансирани с нови увеличения на капитала, обяви изпълнителният директор на компанията. Моментът не е избран нарочно, просто технологията по листване за търговия на БФБ-София е дълъг процес и едва сега се е стигнало до началото на процедурата, каза Динев. От дружеството се надяват, че въпреки глобалната криза увеличението ще бъде успешно.
В началото на 2008 г. фондът е сключил договор за покупка на магазини, апартаменти, СПА центрове, ресторанти, барове и др., които се намират в четири хотелски комплекса в Банско. Три от тях вече работят, а четвъртият се очаква да влезе в експлоатация съвсем скоро. Предвижда се някои от имотите ще бъдат продавани на изгодни оферти, а други ще се отдават под наем.
Диверсификацията на портфейла ще е основен приоритет за дружеството, тъй като в момента всичките му инвестиции са съсредоточени в Банско. Сред бъдещите проекти е изграждането на жилищна сграда с офиси в София, както и балнеокомплекс за лечение на възрастни хора в Стрелча. Трета насока в дейността е закупуването на земя около Петрич, където да бъдат монтирани фотоволтаични панели. Те се очертават като много перспективни заради стремежа на ЕС да увеличи дела на получаваната алтернативна електроенергия.
Компанията е част от икономическата група Маунтин Парадайс АД, предлагаща повече от пет години иновации в строителството и управлението на хотелски комплекси от апартаменти. Негови учредители са Туринфо ЕООД със 70% от капитала и договорният фонд Статус Нови акции с 30 на сто.

Facebook logo
Бъдете с нас и във