Банкеръ Daily

Пари и пазари

Mastercard и българската myPOS засилват подкрепата си за малкия бизнес

Mastercard и българската компания myPOS подписаха стратегическо партньорство, целящо да засили въвеждането на технологиите за картови разплащания сред малките и средни предприятия (МСП) в цяла Европа. Действайки съвместно, компаниите ще повишат осведомеността на малкия и средния бизнес относно иновативните решения за приемането на картови трансакции.

МСП са в основата на европейската икономика. Въпреки че представляват около 99% от активните нефинансови бизнеси, възможността за плащане с карта в такива предприятия традиционно е променлива и неефективна. Това отчасти се дължи на липсата на рентабилни терминали за разплащане с карти, но и на липсата на информираност за ползите от картите и съществуващите разплащателни алтернативи. Това ново партньорство ще даде възможност на Mastercard и myPOS да се справят с тези предизвикателства.

"Ние предлагаме много иновативни решения, които помагат на предприемачите да правят бизнес просто и сигурно, но е важно хората да знаят за тези решения. Днешното партньорство с myPOS има за цел да повиши осведомеността за страхотните инструменти, с които разполагаме, и в крайна сметка да подобри малкия бизнес", заяви Джейсън Лейн, директор за развитие на европейския пазар в Mastercard.

Използването на този тип технологични решения ще подпомогне търговците за достигане до по-голям брой клиенти и до ускорено развитие на бизнеса им. "MyPOS се роди от нуждата от разплащателни решения, специално разработени за малкия бизнес и самостоятелните предприемачи. Благодарение на партньори като Mastercard успяхме да достигнем до десетки хиляди предприятия в Европейското икономическо пространство и да им дадем възможност да управляват плащанията и паричния поток по нови и по-ефективни начини", каза основателят и главен изпълнителен директор на myPOS Христо Георгиев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във