Банкеръ Daily

Пари и пазари

Майкъл Блумбърг дава 500 млн. долара за чиста енергия

Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг обяви, че ще даде 500 млн. долара в опит да откаже САЩ от използването на енерийни източници на въглеродна основа и за борба с климатичните промени, съобщава AP News.

Инвестицията на милиардера Блумбърг в инициативата Beyond Carbon бележи най-голямата филантропска дейност за борба с изменението на климата, според фондацията на кмета. Организацията ще заобиколи федералното правителство и ще се стреми да премине през политиките за климата и чистата енергия, както и през политическите кандидати на държавно и местно ниво. „Ние се състезаваме с времето, с изменението на климата, но въпреки това няма почти никаква надежда за смели федерални действия по този въпрос поне още две години. Майката Природа не чака нашия политически календар, нито пък ние можем", каза Блумбърг.

Блумбърг официално ще представи „Отвъд въглерода“ днес по време на изявлението си в Технологичния институт в Масачузетс. Инициативата отразява работата на Блумбърг по контрола над оръжията, която се фокусира върху укрепването на държавните и местните усилия. Финансовите вноски на бившия кмет, които подкрепиха по-строгите закони за оръжията, също се смятаха за неразделна част от способността на партията да си върне властта през 2018 г.

Фондацията на Блумбърг е прекарала няколко години в сътрудничество с клуба Сиера, за да търсят решение за закриването на въглищните централи в страната. От 2011 г. около половината от 530 завода в САЩ са затворени.

Facebook logo
Бъдете с нас и във