Банкеръ Daily

Пари и пазари

Lyft ще предлага автономни автомобили за незрящи

Популярната компания за споделените пътувания Lyft и технологичната компания в автомобилния сектор Aptiv провеждат изпитания на автономни коли в Лас Вегас, насочени за слабо виждащи и незрящи пътници. Инициативата се осъществява в партньорство с Националната федерация на незрящите в САЩ, съобщи TechCrunch.

Lyft прави една много важна крачка към интеграция на своите услуги за все по-широк кръг от хора, като разработва пилотен проект, предлагащ редица улеснения за незрящи пътници и такива с нарушено зрение. Компанията иска да гарантира, че нейният основен продукт за споделено пътуване е достъпен и за тази група за пътници. Новите автономни коли, които се тестват в Лас Вегас, ще бъдат с интегрирани ръководства за управление на брайловата азбука и информация за самата технология на езика на незрящите, с по-достъпни функции и сензори.

Една от най-големите потенциални ползи от автономното шофиране е осигуряването на достъп на хора, които не биха могли да използват този вид транспорт, включително хора със слабо зрение, хора с епилепсия или по-възрастни шофьори, които са загубили способността си да имат законно шофьорска книжка и да управляват превозни средства.

Facebook logo
Бъдете с нас и във