Банкеръ Weekly

Пари и пазари

Ломско пиво е на печалба за полугодието

"Ломско пиво" отчита подобрение на финансовия си резултат през второто тримесечие, като в края на юни вече е на печалба в размер на 430 хил. лева. През първите три месеца фирмата беше на загуба от 175 хил. лева.


Това е резултат от трикратното нарастване на нетните приходи на пивоварната до 5.307 млн. лв., като основната част от тях са от продажби на продукция - пиво от различните марки и разфасовки. В същото време и разходите, които фирмата е направила по дейността си - за материали и външни услуги, намаляват. През второто тримесечие дружеството увеличава задълженията си към доставчици и клиенти с 439 хил. лв., но в същото време и вземанията му нарастват, макар и в по-малък размер.


Прогнозите са за ръст на приходите през летните месеци. А средносрочната стратегия на дружеството е за разширяване на дистрибуторската мрежа у нас, достигане на дял от 2% на пазара на пиво в София, както и разширяване на износа.


Основните акционери в пивоварната са "Би Джи Ай Проджектс" ООД с дял от 49.96% и "БГ Томи" ООД - с 13.37% от книжата с право на глас.

Facebook logo
Бъдете с нас и във