Банкеръ Daily

Пари и пазари

Lockheed Martin отчете силни тримесечни резултати

Производителят на изтребители Lockheed Martin Corp. отчете по-добра от очакваната печалба за тримесечието и повиши прогнозата си за приходите за 2019 г. за втори път в рамките на три месеца. Успехът на компанията се дължи на нарастващото търсене на F-35.

Най-голямото в света предприятие от военно-промишления комплекс, Lockheed Martin, очаква печалба за цялата година между 20.85 долара за акция и 21.15 долара за акция, в сравнение с предишната прогноза от 20.05 до 20.35 долара за акция. Прогнозите са приходите да достигнат стойност между 58.25 милиарда долара и 59.75 милиарда долара, спрямо предварително очакваните 56.75-58.25 млрд. долара.

И четирите бизнес разделения на Lockheed регистрираха нарастване на оперативната печалба за предходното тримесечие. Подразделението за ракети на компанията е отчело ръст с 15.6% и нарастване на приходите до 2.41 млрд. долара през трите месеца до юни. Нетната печалба на американската компания, специализирана в областта на самолетостроенето, авиакосмическата техника, корабостроенето, автоматизацията на пощенските служби и летищната логистика, се е повишила до стойност от 1.42 млрд. долара през второто тримесечие, показват данни на Refinitiv.
<!--[if-->
<!--[endif]--><!--![endif]--><!--![if--><!--[if--><!--[endif]--> <!--![endif]--><!--![if-->

Facebook logo
Бъдете с нас и във