Банкеръ Daily

Пари и пазари

LG и Qt си партнират за разширяване на обхвата на WebOS

LG Electronics обяви, че съвместно с компанията Qt работят по разширяването на приложението на своята платформа с отворен код WebOS. Очакванията на компаниите са заедно да направят по-ефективно приспособяването на интелигентната система към нови устройства като автомобили, роботи и други продукти за интелигентни домове.

LG и Qt Company работят по усъвършенстването на WebOS от 2014 г., след като LG придоби разработената от Palm операционна система на HP. LG използва разработения софтуер на Qt и инструментите на графичния потребителски интерфейс за разширяване на обхвата на WebOS от телефонна операционна система в такава, която може да се интегрира към телевизори, интелигентни хладилници и дори към умен часовник. WebOS е мощна и гъвкава софтуерна платформа, отразяваща иновативните функции, прилагани към различни електронни продукти.

Конкурентът на LG, Samsung, има сходни амбиции за своята операционна система с отворен код Tizen, която използва във фотоапаратите и в интелигентните хладилници на своя бранд. Наскоро Samsung заяви, че иска да интегрира Tizen и към други домакински уреди като роботизирани прахосмукачки, перални машини и климатици, както и да се опита да я въведе в автомобилната индустрия.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във