Банкеръ Daily

Пари и пазари

"Левски" откри клубната си музейна експозиция

Истински "син" празник се състоя на "Герена", където се събраха няколко поколения левскари за официалното откриване на експозицията, посветена на клубната история, съобщиха от пресцентъра на "Левски".

Ветерани, представителният тим, деца от школата и гости станаха свидетели на бляскава церемония по време на която бяха презентирани паметни мигове от "синята" история, а кулминацията дойде когато лентата прерязаха рекордьорът по мачове за "сините" Стефан Аладжов и рекордьорът по голове за Наско Сираков.

"Създадохме тази клубна експозиция, за да възродим историята на ФК "Левски", да покажем историята на "Левски", която поради една или друга причина е била скрита дълги години. Имало е велики победи, имало е и трудни моменти, но "Левски" няма от какво да се срамува в история си. Искаме да покажем това, което е характерно за "Левски" - свободата", заяви на откриването Илия Христов, председател на Сдружение "Сини сърца", което инициира и създаде експозицията.

Той специално благодари на дарителите, сред които Николай Илиев, Наско Сираков, на семействата на клубната легенда Георги Аспарухов, на Павел Панов и на всички останали, подкрепили проекта.

Изпълнителният директор Павел Колев пък заяви, че откриването на клубната експозиция е част от дългосрочната работа по възкресяването на левскарския дух.

"Виждам тук много хора, които са част от историята на този клуб, има и много, които не са сред нас, но те ще останат завинаги в сърцата на всички, които обичат синята идея. Те са дали много за това "Левски" да бъде символ на всички онези ценности и идеали, които се надяваме с този музей да възкресим отново. Има много какво още да се свърши, но чувството за историчност и възкресяването на всички важни факти от историята на "Левски" е първата стъпка. Това, което е направено, има огромна историческа стойност. То е професионално, красиво и ни приближава една стъпка по-напред към един модерен европейски клуб", коментира Колев.

От четвъртък (3 октомври), клубната експозиция ще е отворена за редовни посетители. Работното време ще е от 10 до 19.14 часа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във