Банкеръ Daily

Пари и пазари

КЗК разреши сливането на "Спиди" и "Рапидо"

Koмиcиятa зa зaщитa нa ĸoнĸypeнциятa (KЗK) oдoбpи cливaнeтo нa двe ĸypиepcĸи ĸoмпaнии в Бългapия - "Cпиди" AД и "Paпидo Eĸcпpec Eнд Лoджиcтиĸc" OOД. Cдeлĸaтa бe oбявeнa нa 17 мaй., a цитиpaнaтa cтoйнocт нa тpaнcaĸциятa бe мeждy 6 дo 12 милиoнa евро. 

Заедно с издаването на разрешението обаче от КЗК са наложили имуществена санкция на „Спиди“ АД заради това, че компанията не е предоставила пълна и точна информация към датата на представяне на уведомлението, която се явява съществена за цялостната оценка на сделката върху засегнатите съответни пазари.

„Причина за налагането на санкцията е постъпилото в хода на ускореното проучване становище от анкетиран конкурент относно прехвърлителна сделка между „Рапидо Експрес Енд Лоджистикс“ ООД и „Д и Д Експрес“ ЕООД. Уведомителят „Спиди“ АД е дължал предоставяне на пълна и точна информация за дейността и пазарното присъствие на участниците в концентрацията пред КЗК към началния момент, от който дължи съдействие на Комисията”, гласи изявлението на сайта на регулатора.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във