Банкеръ Daily

Пари и пазари

КЗК разреши на Домусчиеви да купят Нова телевизия

Комисията за защита на конкуренцията разреши сделката по продажбата на NOVA, става ясно от съобщение на сайта на регулатора.

Купувач е "Адванс медия груп", собственост на Кирил и Георги Домусчиеви. "Адванс медия груп" е част от холдинга "Адванс пропъртис", който притежава 117 компании у нас и в чужбина. Дейността им е основно в секторите фармацевтика, корабоплаване, пристанищни операции, енергетика.

В края на февруари Георги Домусчиев, изпълнителен директор на "Адванс Пропъртис, заяви, че инвестицията в "Нова Броудкастинг Груп" е стратегическа за техния инвестиционен холдинг. Тя им дава възможност да навлезат в един перспективен и нов индустриален сегмент. 

"Възнамеряваме да продължим успешното развитие на медията, опирайки се на качеството и доказания професионализъм на хората и мениджърите, работещи в групата на „Нова“. Неслучайно медията е водеща в страната. Възнамеряваме да поддържаме досегашната политика на "Нова Броудкастинг Груп" за обективна публицистика, лоялност към зрителите и партньорите, както и високо качество на съдържанието и програмите", отбелязва още Георги Домусчиев.

Той подчертава, че холдингът ще окаже значителна подкрепа за утвърждаването на "Нова" като "българската телевизия" със запазването и включването в програмите на все повече български сериали, филми и развлекателни програми.

Facebook logo
Бъдете с нас и във