Банкеръ Daily

Пари и пазари

КТБ се връща на БФБ

Поради изтичане на срока за временно спиране, търговията с емисията акции, издадена от "Корпоративна търговска банка" АД - София (6C9), с ISIN BG1100129052, се възстановява от 26 ноември (сряда), съобщиха от БФБ-София. Тя беше преустановена от 20 юни, като след това няколко пъти беше удължаван срока й, който достигна до пет месеца.

Решението е във връзка с изтичане на срока на наложената спрямо "БФБ-София" АД принудителна административна мярка от страна на Комисията за финансов надзор и взето във връзка с това решение на съвета на директорите на борсовия оператор от 23 септември относно временно спиране на търговията с книжата на КТБ за срок до 25 ноември, включително.

До спиране на търговията се стигна след решението на Управителния съвет на Българска народна банка от 20 юни, с което "Корпоративна търговска банка" АД бе поставена под специален надзор съгласно закона за кредитните институции. Мярката бе наложена с цел защита на инвеститорите, успокояване и стабилизиране на пазара, коментираха тогава от регулатора.

Тогава търговията с книжата на банката на Цветан Василев приключи при 78.05 лв. за един брой.

Facebook logo
Бъдете с нас и във