Банкеръ Daily

Пари и пазари

Котировките на биткойна се сринаха с над 1000 долара

Биткойн, най-голямата криптовалута в света по размер на своята пазарна капитализация, загуби от цената си повече от 1000 долара, отчитайки спад от 16.7%, съобщава Coindesk. Впоследствие криптовалутата се покачи до нива от около 7000 долара и в момента варира около тази граница.  

През последните 24 часа пазарната капитализация на биткойн се е свила с повече от 10 млрд. долара. Въпреки това трендът остава положителен за седмицата, до 14 млрд. долара, на фона на висока волатилност и пазарни разногласия по отношение на истинската му цена.

След внезапния скок в началото на семицата до 8000 долара, за първи път от юли 2018 г., изглеждаше, че криптовалутата започва да се възражда. Причините за последвалата разпродажба вероятно се дължат на всеобщата паника сред търговците и желанието за спиране на загубите.

Движението на биткойн се отрази и на останалите криптовалути. Ethereum (ЕТН), bitcoin cash (BCH) и litecoin (LTC) претърпяха загуби, понижавайки се между 8 и 16%, докато XLM, XRP и cardano (ADA) са най-силно засегнатите в топ 10 по пазарна капитализация, намалявайки съответно с 16.3, 16.5 и 16.7%.

Общата пазарна капитализация на всички криптовалути също отчете спад от над 29 милиарда долара през последните 24 часа, намеквайки за несигурността на инвеститорите, отстъпващи встрани, в изчакване накъде ще поеме биткойн. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във