Банкеръ Daily

Пари и пазари

Колекционерска изложба показва "Светът в банкноти"

Стопанската академия е в една от забележителните сгради в Свищов

Изложба под името "Светът в банкноти", в която са представени 401 уникални банкноти от личната колекция на о.з. полк. инж. Петър Станчев, бе открита в първия ден от празниците "Свищовски лозници", съобщиха от пресцентъра на община Свищов. Тя може да бъде видяна в къщата-музей "Алеко Константинов".
Изложените банкноти са от 222 държави и територии по света, а колекционерът е удоволствие ги "споделя" с гражданите и гостите на родния му Свищов. Зад всяка една от тези банкноти стои интересна история. Част от тях все още са в обръщение в съответната страна, а други вече са излезли от употреба.
Според директорът на дирекцията "Култура и културно наследство" в общината Росен Маринов изложбата ще доприне за пъстротата на празника.

Програмата на празника "Свищовски лозници" продължава през почивните дни с богата музикална, културна и спортна програма.

Кулминацията на празника е в атрактивното за жителите и гостите на града дегустиране на вина и награждаване на винопроизводителите от региона.

Свищов е разположен на брега на река Дунав в Централна Северна България. Това е най-южната точка на река Дунав с най-вдаденото навътре в територията на страната дунавско пристанище. Градът отстои на 237 км от София, на 85 км от Велико Търново, на 80 км от Плевен и на 90 км от Русе.

Facebook logo
Бъдете с нас и във