Банкеръ Daily

Пари и пазари

"Кока-Кола" и "Лаваца" сложиха край на сътрудничеството си

"Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани" и "Лаваца" обявиха, че от 15 септември преустановяват сътрудничеството си на всички пазари, на които си партнират, включително и на българския. Двете компании се ангажираха, че до приключване на сътрудничеството си ще продължат да оказват подкрепа към клиентите си и да изпълняват всички съществуващи споразумения до датата на прекратяване.

Директорът на сектор кафе в "Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани" Продромос Николаидис подчерта, че кафето ще продължи да играе ключова роля в стратегията на компанията и ще бъдат проучени нови възможности и партньорства в тази област. "Нашето сътрудничество ни даде ценен опит в една важна категория, която подкрепя нашата визия да се превърнем в пълноправен партньор за напитки, с богато портфолио от продукти, които предлагат избор за всички моменти на потребление за всеки ден", заяви Николаидис, цитиран от Insider.gr.

Глобалният главен търговски директор на "Лаваца" Мауро Мантовани отбеляза, че компанията ще засили бизнес активностите си в тези страни, в които преустановява партньорството с "Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани", с по-директен подход в маркетинга, както и с изграждане на солидни партньорства с местни експерти в кафе бизнеса. "Мисията на "Лаваца", глобална първокласна марка, е да насърчава автентичното удоволствие на вкуса на италианското кафе навсякъде по света във всичките му форми, конкурирайки се във всички категории и канали, като качеството е ключова дума в сърцето на всичко, което правим", заяви Мантовани.

Facebook logo
Бъдете с нас и във