Банкеръ Daily

Пари и пазари

Китайската борса с ръст от 2.63% през февруари

Февруари се оказа като цяло възходящ за Китайската борса в Шанхай, която реализира повишение за периода с 2.63%, се посочва в анализ на инвестиционния посредник "Капман". За отбелязване е, че всяка от трите пълни работни седмици на месеца основният индекс Shanghai Composite (SSEC) завърши с повишение.

Максималната си стойност на затваряне за месеца и от началото на годината, Shanghai Stock Exchange достигна на 22 февруари (3261), а най-ниската – на 3 февруари (3140). Най-висок дневен ръст SSEC реализира на 20 февруари - почти 1.2%, а най-голям дневен спад - на 17 февруари - "минус" 0.85 на сто.

Настоящата седмица SSE започна с понижение, но следващите два дни вървеше нагоре. На 1 март SSEC нарасна с 0.15% до 3247, като принос за макар и не големия ръст имат публикуваните данни за Индекса на деловата активност в производствената сфера за февруари, които надминаха предходните.   

Едни от основните фактори, които влияеха на посоката на движение на SSEC през февруари, са публикуваните макроикономически данни от Китайската статистика, намалените обеми вливания на ликвидност на капиталовите пазари от Китайската централна банка и посоката на фондовите пазари в САЩ, които пък следяха внимателно изявленията на Доналд Тръмп и на ФЕД, уточняват анализатори от инвестиционен посредник "Капман". 

Facebook logo
Бъдете с нас и във