Банкеръ Daily

Пари и пазари

Китайска компания отвори лаборатория за киберсигурност в Брюксел

Китайската компания ZTE отвори лаборатория за киберсигурност в Брюксел. Целта на дружеството е да подобри прозрачността си и да облекчи тревогите, свързани с телекомуникационното оборудване. През май ZTE отвори други две лаборатории за интернет сигурност в китайския град Нанкин и в италианската столица Рим.

Новата лаборатория, разположена в сърцето на Европа, се нарича Cybersecurity Lab Europe. Тя ще позволи на компанията да получи по-добър достъп до външна проверка на сигурността за своите продукти и услуги, най-вече на 5G мрежите, съобщи Ройтерс. По думите на главния отговорник по сигурността в ZTE Джун Хун, идеята зад създаването на лабораторията е да се предостави защита на глобалните клиенти, надзорни органи и други съответни страни чрез проверка, потвърждение и консултации. Той посочи, че ZTE желае да допринася за безопасността в сферата на информационните и комуникационни технологии и същевременно да стимулира киберсигурността, провеждайки задълбочени изследвания в тази област.

"Сигурността на индустрията на информационните и комуникационни технологии не може да бъде опазена от един единствен доставчик или от един телекомуникационен оператор. ZTE иска да играе важна роля, допринасяйки за сигурността на цялата индустрия", отбеляза Хун.

Компанията ZTE бе изправена пред съществени проблеми, свързани с бизнеса й през миналата година, след като американски доставчици получиха забрана да доставят на компанията компоненти, защото е нарушила санкциите на САЩ срещу Иран. Забраната беше отменена през юни 2018 г., след като ZTE плати глоба в размер на 1 млрд. долара.

Facebook logo
Бъдете с нас и във