Банкеръ Daily

Пари и пазари

КФН одобри търговите предложения за „ЧЕЗ Разпределение“ и „ЧЕЗ Електро“

Комисията за финансов надзор одобри коригираните търгови предложения на Eastern European Electric Company B.V. - холдингът, консолидиращ енергийния бизнес на „Еврохолд България“ АД, за придобиването на остатъчните 33% от капитала на дистрибутора на електроенергия -„ЧЕЗ Разпределение България“ АД и доставчика на електроенергия – „ЧЕЗ Електро България“ АД.

В момента Eastern European Electric Company притежава 67% от капитала на двете дружества и предлага да придобие 636 240 акции на „ЧЕЗ Разпределение България“ на цена от 291 лв. за акция или общо 185.2 млн. лв., както и 1650 акции на „ЧЕЗ Електро България“ на цена от 26 904 лв. за акция или общо 44.4 млн. лева. Компанията очаква процедурата за търговите предложения да приключи до края на ноември.

През юли „Еврохолд“ придоби седем дружества на чешката „ЧЕЗ Груп“ за 335 млн. евро като сделката бе реализирана чрез дъщерната му Eastern European Electric Company.

„Еврохолд България“ е водеща финансова и енергийна група с дейност в региона на Централна и Югоизточна Европа и държави от бившия СССР. Развива бизнес в областта на дистрибуцията, търговията и доставките на електроенергия, застраховането, лизинга, продажбите на автомобили, инвестициите и управлението на активи. Акциите й се търгуват на фондовите борси в София и Варшава. Тя обслужва над 7 млн. клиенти и има над 6 хил. служители в 14 държави.

Facebook logo
Бъдете с нас и във