Банкеръ Daily

Пари и пазари

КЕВР публикува исканите цени от енергийните дружества

Комисията за енергийно и водно регулиране публикува на интернет страницата си  неповерителна версия на заявленията на дружествата в сектор „Енергетика“ за цени на електроенергията за регулаторния период 1.07.2018 – 30.06.2019 г.

Заявленията на енергийните дружества - производители, ЕСО, електроразпределителни дружества и крайни снабдители са подадени в Комисията в изпълнение на Наредба за регулиране на цените на електрическата енергия.

Най-голямо увеличение искат от ЧЕЗ – 5 на сто за дневния ток за бита и 51 – за нощния. ЕВН искат средно с 4% повече. При „Енерго-Про“ исканото увеличение е между 2 и 3 на сто. За малките фирми, които не са на свободния пазар, от ЧЕЗ предлагат токът да поскъпне с малко над 20%, но за сметка на това в пиковите часове електроенергията да е с 21% по-евтина спрямо предходния период. От ЕВН искат с 2% повече, а от „Енерго-Про“ искат промяна само за нощната тарифа за бизнеса.

Освен цялостната документация на енергийните дружества по заявленията им за цени на електроенергията от 1.07.2018 г., на интернет страницата на КЕВР е публикувана и  Сравнителна таблица за предлаганото от дружествата изменение на сега действащите цени. Ценовите заявления на дружествата в сектор „Енергетика“ са достъпни на интернет страницата на регулатора на адрес: http://www.dker.bg/bg/elektroenergetika/tseni-2.html

Facebook logo
Бъдете с нас и във