Банкеръ Daily

Пари и пазари

Kellogg сключва сделка с Ferrero за 1,3 млрд. долара

Kellogg Co заяви, че ще продаде някои активи, включително марките Keebler и Famous Amos на производителя на Nutella Ferrero Group за 1,3 млрд. долара. Целта на тази сделка е компанията да се съсредоточи върху основния си бизнес за зърнени храни и закуски.

Kellogg, както и други компании за пакетирани хранителни продукте, се опитват да се приспособят към променящите се вкусове на потребителите и нарастващата конкуренция. 

Бизнесът, който Kellogg продава, има нетни продажби на стойност близо 900 милиона долара през 2018 г. Сделката, която се очаква да бъде финализирана до края на юли, ще намали приходите на печалба на акция за 2019 г. с по-малко от 5 процента, с изключение на влиянието на валутните колебания.

Акциите на Kellogg са се покачили с около 2% преди сделката, съобщи Ройтерс. Компанията се опитва да продаде марките Keebler и Famous Amos от ноември, тъй като счита, че те не се вписват добре в останалите предложения от портфолиото й. По същото време бяха оповестени и плановете на марката за реорганизация на екипа в Северна Америка и за инвестиране в електронната търговия.

Kellogg's е американска мултинационална компания за производство на храни, която произвежда зърнени храни, бисквити и други подобни продукти под марките Corn Flakes, Keebler, Pringles, Eggo и Cheez-It.

Facebook logo
Бъдете с нас и във