Банкеръ Daily

Пари и пазари

Kaufland откри нов офис в София

Kaufland разшири дейността си у нас с откриването на своя нов офис в София, който е част от IT Hub-a на компанията в страната.

Дружеството, част от немската група Schwarz Gruppe, вече има подобен офис, но липсата на достатъчно пространство е довела до необходимостта да бъде създаден нов. Двата офиса ще работят паралелно и ще обслужват платформите във всички държави, в които присъства Schwarz Gruppe и на ритейла Lidl. От Kaufland планират екипът от общо 110 души да се удвои до края на 2020 година.

IT екипът на веригата у нас се занимава основно с софтуерно разширяване, разработка на приложения и работа с платформата SAP и системи за създаване и поддържане инфраструктурата на цялата Schwarz Gruppe. В България се намира втория по-големина, след този в Германия, IT Hub на Schwarz Gruppe.

В края на март "Kaufland България" откри втора база в своя логистичен комплекс в село  Стряма, в Индустриална зона "Раковски" край Пловдив. С него общата складова площ на веригата става 359 хил. кв. метра. Инвестицията в новото разширение е над 64 млн. лв., а заетите са близо 100, част от които са новоназначени.

Новият склад е за нехранителни продукти – кухненски уреди, домашен текстил, облекла, канцеларски материали, автоаксесоари и др. В него са построени 53 нови рампи за прием на стоки и материали. Създадени са още 30 хил. места за складиране и 5000 зони за обработка на 100 хил. палети годишно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във