Банкеръ Daily

Пари и пазари

"Карлсберг Груп" създава Общност на младите учени

"Партньорствата и приносът на науката са решаващи за посрещане на световните климатични проблеми", сподели изпълнителният директор на компанията Кийст Харт.
S 250 bc1bcf78 d51a 458f b047 a59e389c2785

"Карлсберг Груп" търси най-изявените и мотивирани млади учени, експерти и научни работници, които да въвлече в работата на своята "Изследователска лаборатория на Карлсберг", съобщиха от датската компания. Тази научна общност предоставя възможност на съвременното поколение млади учени да надградят постиженията на известната лаборатория и да разработят интересни нови проекти. Целта е да се поставят нови стандарти в индустрията - с научен подход и чрез партньорски отношения - за проучване възможностите за устойчиви решения в пивоварството.

Общността на младите учени ще разработва иновативни предложения, които адресират предизвикателствата пред бизнеса и ще помага за осъществяването на програмата за устойчиво развитие на "Карлсберг Груп" - "Заедно към нулевия отпечатък", обявена през юни 2017 година.

Плановете на "Карлсберг Груп" по отношение на въглеродните емисии са признати като съответстващи на амбициозната цел, записана в Парижкото споразумение, за допустимо покачване на температурите на планетата с не повече от 1.5°C и подчертават ангажимента на компанията да допринесе за постигането на Целите на ООН за устойчиво развитие.

"Партньорствата и приносът на науката са решаващи за посрещане на световните климатични проблеми. Общността на младите учени е отлично продължение на традициите ни в областта на научните иновации и ще ни помогне да постигнем дългосрочните ни цели и амбиции за устойчиво развитие. Разглеждаме всички възможности за намаляване отпечатъка ни върху околната среда и младите учени ще имат съществена роля в това.  Общността ще има за цел да идентифицира иновативни решения, с които да постигнем целите си до 2030 г. - в областта на въглеродния отпечатък и водното потребление, за едно по-добро бъдеще на "Карлсберг Груп", сподели изпълнителният директор на компанията Кийст Харт.

Общността на младите учени ще бъде ръководена от Изследователската лаборатория на Карлсберг, дала на света pH скалата и пречистения щам бирена мая. Първоначалният й мандат е тригодишен и започва след официалното представяне на Световния икономически форум в Давос.  

Общността ще е локализирана в Изследователската лаборатория на "Карлсберг" в Копенхаген (Дания) и в Цигелбрюке (Швейцария), където се намира компанията на "Карлсберг" за доставки и снабдяване (Carlsberg Supply Company).

Изпълнителният директор на "Карлсберг Груп" Кийст Харт е и най-новият  член на Алианса на бизнес лидерите за промени в климата (Alliance of CEO climate leaders) - коалиция от над 70 главни изпълнителни директори, които смятат, че частният сектор носи отговорност за намаляване на емисиите на парникови газове и може да спомогне за управление на глобалния преход към нисковъглеродна икономика. Коалицията се опитва да стимулира и обедини действията и инициативите на компании от всички индустриални сектори.

"Парижкото споразумение отбеляза началото на една нова ера. Днес виждам все по-голяма съпричастност от страна на бизнеса, чрез различни инициативи: Алианса на бизнес лидерите за промени в климата, научния подход в поставянето на екологични цели (Science Based Targets Initiative), както и в RE100 - обединението на компаниите, които имат за обща цел ползването на възобновяеми енергийни източници. За мен е чест "Карлсберг Груп" да бъде част и от трите инициативи", споделя Кийст Харт.

"Карлсберг Груп" е една от водещите пивоварни компании по света, с голямо портфолио от бирени брандове и други напитки. Марките Carlsberg, Baltika и Tuborg са сред най-големите бирени марки на Европа. В компанията работят 42 000 души, а продуктите й се продават на 150 пазара по света. Чрез дъщерната си компания "Карлсберг България" АД в портфолиото на групата са и българските бирени марки "Шуменско" и "Пиринско".

Facebook logo
Бъдете с нас и във