Банкеръ Weekly

Пари и пазари

КАПИТАЛОВИЯТ ПАЗАР СЕ СДОБИ С ИНТЕРНЕТ-ИЗДАНИЕ

Първият уеб-сайт за капиталовия пазар в България беше представен официално в четвъртък. Investorbg.com работи от октомври миналата година, но досега беше познат на тесен кръг хора. Амбицията на собствениците на изданието e да дава навременна информация за актуалните проблеми на фондовия пазар у нас, както и за състоянието на големите публични компании.
Уеб-сайтът е притежание на седем инвеститори, между които най-известен е американският предприемач Стюарт Алън Тил. Той е най-големият акционер в популярния в последно време фонд за рисков капитал Булвенчърс, където сред партньорите му е принц Кирил. Освен Тил дялове в новия сайт държат бизнесмени от Англия, Холандия, Австрия и управителят на унгарския фонд за инвестиции в България Витоша Алекси Андонов.
Интересното е, че дейността на Investorbg.com няма да се ограничи само в предоставянето на електронна информация. Акционерите в него са заделили и пари за покупка на книжа от атрактивните български дружества. Досега в такива инвестиции са вложени 100 хил. лв., като се разчита до края на годината сумата да набъбне до 1 млн. лева. Според двамата основатели на компанията Стюарт Алън Тил и Александър Петров, който е преподавател във Виенския университет, така те държат да покажат, че не само ще дават съвети, но и сами ще ги следват.

Facebook logo
Бъдете с нас и във