Банкеръ Daily

Пари и пазари

Jaguar и BMW съвместно ще разработват електромобили

Автомобилната компания BMW обяви, че ще разработи следващото си поколение електрически двигатели и силова електроника съвместно с Jaguar Land Rover. Новото сътрудничество между водещите автомобилопроизводители ще доведе до създаването на още един индустриален съюз, предназначен да намали разходите за разработване на технологии за електрически автомобили.

Jaguar Land Rover и BMW ще работят заедно за разработване на електрически двигатели за следващото поколение електромобили. Това означава, че бъдещите електрически превозни средства от двете автомобилни компании ще имат едни и същи електродвигатели като BMW iX3 ще стане първият, който ще използва технологията, когато започне да се продава през 2020 година." С Jaguar Land Rover ние намерихме партньор, чиито изисквания за бъдещото поколение електрически задвижващи устройства значително съответстват на нашите. Съвместно ние имаме възможност да се погрижим по-ефективно за нуждите на клиентите като съкратим времето за разработка и внедрим по-бързо автомобилите и най-съвременните технологии на пазара," коментира решението на компанията Клаус Фрьолих, член на борда на BMW.

"Темпът на промяна и интересът на потребителите към електрифицираните превозни средства набира истински пик и е важно да работим в цялата индустрия, за да подобрим технологиите, необходими за постигането на това вълнуващо бъдеще. Доказали сме, че можем да изградим водещи модели електрически автомобили, но сега трябва да разширим технологията, за да подкрепим следващото поколение продукти на Jaguar и Land Rover," заяви инженерният директор на Jaguar Land Rover Ник Роджърс.

BMW и Jaguar Land Rover заявиха, че посредством този съюз ще спестят разходи чрез съвместно развитие и планиране на производството. Двете компании ще произвеждат електрически задвижващи механизми в собствените си производствени съоръжения, съобщи BMW.

Facebook logo
Бъдете с нас и във