Банкеръ Daily

Пари и пазари

Изтъкнати архитекти са жури на конкурса „Фасада на годината“

Професионално жури ще награди на тържествена церемония победителите в конкурса на Баумит България „Фасада на годината 2018-2019“. Събитието ще се състои на 14 ноември  в Националния дворец на културата в София, а на него ще присъстват почетни гости от областта на архитектурата и строителство, както и представители на бизнеса.

Конкурсът на Баумит България „Фасада на годината“ се организира за 16-ти път. Той акцентира върху визуалните и естетически качества на архитектурните съоръжения и тяхното професионално изпълнение. Авторите на актуални фасади подаваха кандидатурите си за участие до средата на септември. Отличителното в регламента на конкурса е, че всяка държава, в която Баумит присъства, генерира автоматично участието на 6-те фасади-победители от всяка категория в международното състезание Баумит Интернационал „Life Challenge 66“. 

През октомври на заседателна сесия бяха оценени кандидатурите във „Фасада на годината 2018-2019“, като експертното жури бе в състав:  

арх. Светослав Станиславов, председател и член на международното жури в международния конкурс на Баумит „Life Challenge“

проф. д-р арх. Асен Писарски, декан на Архитектурния факултет при УАСГ

проф. д-р арх. Тодор Булев, председател на Съюза на архитектите в България 

арх. Николай Баровски, изпълняващ длъжността председател на Камарата на архитектите в България

инж. Илиян Терзиев, председател на Управителния съвет на Камара на строителите в България  

Николай Бъчваров, управител на Баумит България ЕООД

Категориите, в които ще се състезават най-добрите български фасади са: 

„Еднофамилни къщи /ново строителство/“; 

„Жилищни сгради /ново строителство/“; 

„Нежилищни сгради /ново строителство/“; 

„Термично саниране“;

„Реновиране на исторически сгради“. 

В обектите ще се търси най-добрата комбинация от креативно виждане на архитекта, качество на материалите и професионализъм при изпълнението. Първите 6 фасади, класирани във всяка категория, ще се състезават и в „Баумит Life Challenge 66“ заедно с фасади от още 26 държави, където ще се определят най-забележителните сред тях. 

Във всяка категория на конкурса „Фасада на годината 2018-2019“, журито ще определи първо, второ и трето място от финално избраните 6 обекта, а в зависимост от позицията си, всеки победител ще получи почетна статуетка, грамота и парично възнаграждение.   

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във