Банкеръ Daily

Пари и пазари

Изпълнителният директор на eBay подаде оставка

Девин Уениг, изпълнителен директор на eBay.

Изпълнителният директор на eBay Девин Уениг напуска позицията си в компанията. За временно изпълняващ длъжността е определен Скот Шенкел, който от 2015 година насам изпълняваше дейността старши вицепрезидент и главен финансов директор на eBay.

През последните 4 години Уениг беше начело на eBay и заемаше различни позиции в компанията от 12 години насам. Той се присъедини към eBay през 2007 г. като вицепрезидент по глобалното финансово планиране и анализи, а след това  прекара 6 години като главен финансов директор на eBay Marketplace, преди да стане финансов директор на eBay. Компанията посочи, че започва да търси нов постоянен изпълнителен директор и ще обсъди както вътрешни, така и външни кандидатури за поста, предаде БНР. Компанията също така определи бившия вицепрезидент по глобалното финансово планиране Анди Крейг за временно изпълняващ длъжността финансов директор.

В отговор на временното назначаване, председателят на борда на директорите на eBay Томас Тиърни заяви: "През своите 12 години в eBay, Скот Шенкел демонстрира, че е силен и динамичен лидер, който познава нашия бизнес отвътре и отвън. Той е работил в тясно сътрудничество с нашите екипи в цялата компанията за изпълнение на нашата стратегия. Уверени сме, че опитът на Скот в eBay го позиционира добре да ръководи компанията".

Новината за оставката на изпълнителния директор на компанията идва в момент, когато Ebay предстои да открие глобална програма за бизнес развитие в България. Програмата Export Revival ще се проведе на 27 септември в Пловдив, където ще се провеждат и сесиите, а целта й е да се обучат български малки и средни предприятия как да увеличат износа си по целия свят, използвайки популярната платформа за международна търговия. Участниците в едномесечната програма, които са малки и средни предприятия от района на Пловдив, ще се възползват от менторски насоки при активна работа в малки групи.

България е първата държава от Източна Европа, която се присъединява към специализираната програма Export Revival на глобалния лидер в онлайн търговията. Export Revival е част от глобалната инициатива на eBay Retail Revival, коятосе проведе в над 10 града от САЩ, Великобритания, Германия, Канада, Ирландия, Израел и Русия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във