Банкеръ Daily

Пари и пазари

Изкуствен интелект помага на незрящи да водят по-независим живот

Вицепрезидентът на Honor в Европа Сам Юан на изложението IFA 2019 в Берлин.

Мобилно приложение, използващо силата на изкуствения интелект, ще помага на хората със зрителни увреждания да водят по-независим живот. Целта на PocketVision е да помогне на незрящите и хората със слабо зрение да разчитат по-лесно и достъпно менюта и друг вид текст в своите мобилни устройства. Апликацията бе представена за първи път от глобалната смартфон марка Honor по време на изложението за потребителска електроника IFA 2019 в Берлин.

''Ние се стремим да използваме технологиите за социално добро и да осигуряваме възможности на хората да водят по-пълноценен и интелигентен живот'', заяви вицепрезидентът на Honor в Европа Сам Юан. Мобилното приложение е налично за смартфони Honor 20 и Honor 20 Pro и поддържа английски, португалски, немски, испански, италиански и китайски език. То ще даде възможност на хората със зрителни увреждания да водят по-независим живот, предаде Tech News.

PocketVision разполага с режим от текст към говор, режим на увеличаване и режим негатив, за да помогне на хората да четат по-ясно. Мобилното приложение с изкуствен интелект на Honor е разработено в партньорство с Кралския национален институт за слепи хора, който осигурява подкрепа на хората с увреждане на зрението.

Facebook logo
Бъдете с нас и във