Банкеръ Daily

Пари и пазари

"Юбер" откри в Румъния най-големия си център в Източна Европа

"Юбер" откри най-големия център за помощ и поддръжка за шофьори и куриери в Централна и Източна Европа в Букурещ след инвестиция от 250 000 евро. Новото пространство от 320 кв.м. е проектирано на базата на международните стандарти за центрове за поддръжка на "Юбер", съобщиха от компанията. Центърът ще има екип от 11 експерти и е с капацитет да обслужва до 2500 шофьори и куриери седмично.

"Тази инвестиция показва нашия ангажимент към Румъния, в която виждаме огромен потенциал. През последните четири години започнахме да предлагаме услугата за споделено пътуване в пет града в страната и инициирахме услугата за доставка на храна Uber Eats, също и Uber Green със 100% електрически автомобили", заяви генералният мениджър на "Юбер" за Централна и Източна Европа Аш Кебрити. Той подчерта, че в средносрочен и дългосрочен план иска компанията да се превърне в мултимодална платформа, така че когато се отвори приложението, потребителят да има достъп до всички транспортни опции - Uber X, електрически скутери и велосипеди, таксиметрови автомобили и обществен транспорт.

В контекста на новите регламенти за споделяне на автомобили, приети наскоро от румънското правителство, новият център ще служи също и като помощник за спазването на изискванията, подкрепяйки шофьорите при получаването на лиценз по новата рамка. В новия център за шофьори ще има представители на професионални училища за сертифициране, които ще предлагат на водачите подробна информация относно стъпките и документите необходими за лицензирането. Така водачите ще имат достъп до всички образователни материали, необходими за преминаване на професионалния шофьорски изпит. Освен това "Юбер" ще провежда и сесии за шофьори според новите изисквания, необходими за получаване на лиценз на ниво компания, шофьор и автомобил.

"Откриването на този център съвпада с началото на нова глава за "Юбер" в Румъния и за целия сектор на градския транспорт. След като над 400 000 души подписаха петиция, призоваваща властите да регулират услугите за споделяне на автомобили, Румъния направи крачка напред към модернизирането на градския транспорт и се присъедини към други европейски държави, които проведоха подобни реформи", изтъкна генералният мениджър на "Юбер" в Румъния Николета Шрьодер.

През юни румънското правителство прие спешно постановление, регулиращо работата на платформите за споделяне на автомобили. Компаниите, предоставящи алтернативен транспорт чрез приложения, вече трябва да заплащат годишна такса в размер на 10 500 евро за лиценз за практикуване на своята дейност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във