Банкеръ Daily

Пари и пазари

Инвеститори в недвижими имоти ще плащат с криптовалути

Основна борса за обмен на криптовалути Huobi си партнира с фирма за недвижими имоти в Обединените арабски емирства (ОАЕ), за да позволи на инвеститорите в недвижими имоти да плащат в криптовалути.

Компанията е сключила партньорство с Fäm Properties - дубайска агенция за недвижими имоти, за да предложи криптовалутни плащания за своите инвеститори в недвижими имоти, съобщи сайтът от ОАЕ AMEinfo.com.

Криптовалутата може да позволи повече стабилност и ликвидност на пазара на недвижими имоти.

По-конкретно, партньорството дава възможност на Fäm Properties да приема плащания в криптовалути като биткойн, етер, XRP и други големи криптовалути, се казва в доклад. Сътрудничеството ще даде възможност за повече стабилност и ликвидност на пазара на недвижими имоти. Освен това партньорството ще опрости инвестирането в арабските емирства, както и ще осигури на пазара по-голяма стойност, според главния изпълнителен директор на Fäm Properties:

"Това партньорство ще предостави на нашите клиенти огромна възможност с лекота да инвестират в главни места в ОАЕ. Криптовалутите се превръщат във все по-популярен начин на плащане по целия свят и този допълнителен избор ще увеличи нашите сделки за имоти и ще донесе по-голяма стойност на пазара на недвижими имоти тук," казва Фирас Ал Масади.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във