Банкеръ Daily

Пари и пазари

„Инерком” все още не работи по сценариите за участие на държавата

„Инерком” все още не работят по възможните сценарии за участие на българската държава в сделката за ЧЕЗ. Това стана ясно от обясненията на председателя на борда на директорите на „Инерком” Милена Стоева пред журналисти преди форум с участието на еврокомисаря по енергетиката Марош Шефчович.

"Топката е в полето на ЧЕЗ и евентуалното участие на българската държава зависи основно от чешката компания", каза Стоева, цитирана от Би Ти Ви.

Финансовият консултант по сделката Веселин Захариев обясни, че в момента се водят преговори по структурирането на финансирането на покупката. Не коментираха детайли, но работят по сроковете, фиксирани по вече подписания договор за продажба.

"Инерком" подаде в сряда заявление в Комисията за защита на конкуренцията за придобиването на активите на ЧЕЗ в България. 

КЗК трябва в двумесечен срок да реши дали ще разреши сделката, или ще провежда допълнителни проучвания.

В сряда стана ясно, че  временна анкетна комисия на Народното събрание ще разследва сделката за ЧЕЗ по предложение на БСП. В нея ще участват по трима народни представители от всяка парламентарна група, т.е. съставът ù ще е общо 15 души.

Facebook logo
Бъдете с нас и във